Pukkelpoppers zijn blijkbaar enorm hongerige beesten. Zo staat het internet al weken vol wensen en vergezochte voorspellingen. Maar vandaag is het eindelijk zover. The heat is on! Hier zijn de eerste officiële namen!

FOO FIGHTERS
Donderdagavond 18 augustus sluiten Dave Grohl en zijn Foo Fighters de main stage van Pukkelpop af. Met ‘Wasting light’ hebben ze een nieuw album uit dat voorbijraast als een sneltrein. ‘Het hardste Foo Fighters-album tot op heden’, noemde Dave Grohl het. Naast nieuwe nummers volgen ongetwijfeld een resem rockende hits, want de band heeft gevraagd om bijna twee uur op te treden.
Voor Pukkelpop is het bovendien een blij weerzien met de sympathieke frontman. Met Foo Fighters speelde hij zijn eerste Europese show op Pukkelpop in 1995 en kwam daarna nog twee keer terug naar Kiewit. Twee jaar geleden speelde hij een verrassingsoptreden met Them Crooked Vultures en laten we niet vergeten dat het in september van dit jaar twintig jaar geleden is dat ‘Nevermind’ van Nirvana verscheen. Over zijn optreden met Nirvana op Pukkelpop (25 augustus 1991) beweert Dave Grohl nog steeds dat het toen ‘de dag van zijn leven’ was. Een maand later stonden ze hoog in de hitlijsten en veranderde dat leven drastisch. Wat volgde is pure rockgeschiedenis!

EMINEM
Het is ook meer dan 10 jaar geleden dat Eminem – ook wel Slim Shady genaamd - zijn enige show speelde op Belgische bodem. Op 2 februari 2001 stond hij in Vorst Nationaal en liet het publiek genieten van een van de coolste hiphop shows van dat moment. Op vrijdag 19 augustus is Eminem terug van weggeweest en speelt hij op Pukkelpop zijn enige show op het Europese vasteland deze zomer!
In 1999 zette Eminem onder leiding van Dr. Dre meteen de toon met de geweldige single ‘My name is’. Hits als ‘Stan’, ‘Lose yourself’, ‘The way I am’, ‘The real Slim Shady’ en ‘Without me’ lieten duidelijk verstaan dat men vanaf dan rekening moest houden zijn onovertroffen lyrical skills. Eminem groeide uit tot een icoon en zette zelf rappers als 50 Cent en D12 op de kaart.
Afgelopen jaar bracht hij met ‘Recovery’ een knaller van een album uit dat ondertussen al twee hits opleverde: ‘Not afraid’ en ook de knappe samenwerking met Rihanna ‘Love the way you lie’. Het vuur brandt dus nog steeds. The Real Slim Shady deze zomer hyperexclusief op Pukkelpop!

dEUS
Na hun schitterende dubbelslag in de Marquee in 2009 is dEUS opnieuw te gast op Pukkelpop! Het zal hun zesde passage zijn. De groep brengt op 17 september ‘Keep you close’ uit en stelt het album op Pukkelpop voor. Volgens frontman Tom Barman wordt de plaat "heel passioneel, maar wel dansbaar". "Als het vorige album ‘Vantage point’ een wodka redbull was, dan is ‘Keep you close’ een mojito." Te degusteren aan de Main Stage op zaterdag 20 augustus.

EN VEEL MEER…
Ooowoohooowooohoowoohow! Duck Sauce sluit diezelfde zaterdagavond het festival af! Voorzitters van het feestcomité zijn Armand Van Helden en A-Trak, twee van de allerbeste dj’s ter wereld. Vast en zeker een onvergetelijke finale van Pukkelpop 2011!
Ook op Pukkelpop dit jaar: de powerpop van Jared Leto en zijn Thrirty Seconds To Mars, de punkbende van The Offspring en de stomende rocksound van Skunk Anansie. En ook dé band in opmars staat er: Rise Against. De harmonieuze stemmen van Fleet Foxes stellen hun nieuwe plaat voor, de bejubelde bedroomproducers James Blake en Jamie Woon komen en de ook de postrock-helden van Explosions In The Sky landen eind augustus in Kiewit. Trentemøller belooft zijn indrukwekkende live set van in de AB over te doen, The Horrors komen van over het kanaal met nieuw werk en geezer Mike Skinner en zijn band The Streets spelen op Pukkelpop waarschijnlijk een van hun laatste shows op Belgische bodem. Verder kan je nu al uitkijken naar Blonde Redhead, The Raveonettes, Lykke Li, Patrick Wolf, Wild Beasts, The View, Bonobo, …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Sebadoh, Jose James, Little Dragon en Noah & The Whale!
En wat is Pukkelpop zonder een heel arsenaal frisse, vernieuwende namen? Een greep uit het aanbod: Anna Calvi, Warpaint, The Naked And Famous, Miles Kane, Dorian Concept, Rustie, Twin Shadow, Eliza Doolittle, Untold, WU LYF, Ramadanman aka Pearson Sound, The Antlers,Mayer Hawthorne & The County, Wolf People, Dry The River, Trophy Wife, Planning To Rock, Fenech Soler en Japanese Voyeurs.

DANCE HALL en BOILER ROOM
De Dance Hall opent op donderdag haar poorten voor Paul Kalkbrenner die er zijn nieuwe plaat ‘Icke wieder’ zal voorstellen en Mark Ronson & The Business Intl. zullen de zomerse vibes alleen maar kracht bijzetten. Op vrijdag spelen onze favoriete Italianen van de Bloody Beetroots voor het eerst live op Pukkelpop met hun Bloody Beetroots Death Crew 77. Ook het indrukwekkende Birdy Nam Nam en de trashy pop van Crystal Castles zullen er staan. Zaterdag zet A-Trak zich ook solo achter de draaitafels en maken de Belgen het mooie weer: The Subs en Stromae! Alors on danse!
En te ontdekken: Breakage live feat Jess Mills, Modestep, Example en The Shoes.
In de Boiler Room dansen we dit jaar weer vlot van de ene in de andere stijl, van stevige techno en electro naar rollende drum ’n bass beats en ook dit jaar weer een deftige dosis dubstep. Bevestigd: Dave Clarke, Benga & Skream ft. Youngman, Crookers, Andy C & MC GQ, Netsky, Nero, Calvin Harris, Cassius, Skrillex, Busy P, Benny Benassi, DJ Fresh, Feadz, Drop The Lime, Danny Byrd, Carte Blanche, Congorock, SebastiAn, Camo & Krooked, Canblaster, Emalkay, Gesaffelstein en Borgore.

THE SHELTER
Er staat ons ook een indrukwekkend stevige driedaagse te wachten als het op harde gitaren aankomt. U gaat headbangen, moshen, pogo’en, kortom door het lint gaan op volgende acts: Deftones, Bullet For My Valentine, Bring Me The Horizon, Apocalyptica, Good Charlotte, Suicidal Tendencies, New Found Glory, Face To Face, No Use For A Name, Bouncing Souls, Yellowcard, OFF!, As I Lay Dying, Adept, Your Demise, Devil Sold His Soul, Bleed From Within, Yashin, Title Fight en Gay For Johnny Depp.
Wow! De Pukkelpop kaart is al bijna voor de helft ingekleurd! Uiteraard volgen er in de loop van de komende weken nog veel meer nieuwe namen.

TICKETS
Woensdag 27 april om 11u start de voorverkoop. Let op want er worden geen papieren tickets meer verkocht via de gebruikelijke voorverkooppunten. Enkel online kan je je Pukkelpop 2011 kaartje aanschaffen. Je bestelt je e-ticket via www.pukkelpop.be en via Proximus Go for Music op www.proximusgoformusic.be. Een combiticket kost 155 euro en voor een dagticket betaal je 79 euro (excl reservatiekosten) Alle prijzen zijn inclusief gratis camping en openbaar vervoer.


Bron : Showbizzsite.be